(0165) 398 888 info@trivers.nl
Illustratie hand-in-hand

Wat is asperger-syndroom?

Kinderen met Asperger syndroom hebben een vorm van autisme. Omgaan met andere mensen is voor hen moeilijk. Ze begrijpen weinig van sociale regels, zoals wachten op je beurt of iemand aankijken als je met hem praat. Ze hebben maar voor weinig dingen belangstelling. Het zijn bijvoorbeeld de kinderen die dagen doorbrengen achter de computer of in de bibliotheek voor informatie over sterren en planeten. En ze vinden het heel prettig als hun leven voorspelbaar, volgens vaste patronen verloopt.

Maar er zijn ook verschillen tussen autisme en Asperger. Kinderen met Asperger kunnen normaal praten met andere mensen. Ook is hun intelligentie normaal. Sommige kinderen zijn zelfs hoogbegaafd.

Toch levert communiceren wel problemen op. Ze begrijpen lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen vaak niet. Of ze gebruiken woorden die veel te ‘wijs’ zijn voor hun leeftijd. Ook nemen ze taal meestal heel letterlijk (‘Gooi de borden maar in de afwasbak’) en komen daardoor in de problemen.

Asperger syndroom komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. De verhouding is ongeveer 5 op 1.

Trivers ADHD-Instituut Roosendaal – Breda – Brabant

Contact opnemen

    Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
    Trivers streeft continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige zorg voor cliënten. Nieuwe Europese wetgeving heeft dit nog eens verder aangescherpt en daarom heeft Trivers besloten veilig mailen mogelijk te maken. handleiding veilig mailen